2011-01-21 22:57:02• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Gyenes újra Szatmárnémetiben

Sportszempontból a pénteki nap Gyenes Emanuelről szólt Szatmárnémetiben, ami érthető is, hiszen a motoros hazatért szülővárosába a Dél-Amerikában rendezett Dakar Raliról. A világ legnehezebb és leghosszabb (9500 km, ebből 5000 km a gyorsasági szakasz) tereprali viadalán Mani a technikai sportok romániai történetének legjobb eredményét érte el, az összetettben a 18. helyen végzett.  
Gyenes számára a tegnap reggel 9 óra után pörgött fel igazán, mikor munkahelyén, az Autonet cégnél köszöntötték.

Román-ukrán erdészbarátság


Csak most vették fel egymással a kapcsolatot a Szatmár megyei és a Kárpátaljai erdészeti hivatalok: az együttműködésbe a két tájegység iskolásait is be akarják majd vonni.

Kölcsey Ferencre emlékeztek

Tegnap, a Magyar Kultúra Napja alkalmából megkoszorúzták Kölcsey Ferenc szobrát Szatmárnémetiben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai és tanári kara, a tanórák kezdetén pedig közösen énekelte a Himnuszt az iskolaközösség, és rövid megemlékezéseket tartottak. A tanintézmény minden osztályában ugyanakkor összeállítottak a diákok egy kultúrsarkot olyan tárgyakból, képekből, művészeti alkotásokból, amelyek meghatározó szeleteit képviselik kultúránknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: